Recenze akce: Víno z blízka - Letní zahradní degustace pod Špilberkem v Brně

Za naši redakci jsme vyrazili na úvodní čtvrteční degustaci vína v Otevřené zahradě pod Špilberkem, na brněnské Údolní ulici - nedaleko dopravního uzlu Česká či poměrně známé restaurace Koishi a to v rámci akce Víno z blízka.

V letní sezóně 2015 se v Otevřené zahradě uskuteční:

4 x představení vinařských obcí
5 x duely špičkových vinařství
1 x degustace vín Aliance vinařů V8
 
Na této úvodní degustaci s tématem představení vinařských obcí na nás čekalo 8 vinařů z Chvalovic. U vstupu jsme si převzali degustační skleničky, katalog s přehledem vinařů a jejich vín a vydali jsme se vzhůru do Otevřené zahrady.

S postupně přibývajícími návštěvníky a utvářejícími se hloučky příležitostně zaslechneme i hodnocení jednotlivých vín. Každý si tu evidentně našel to své. Naším favoritem se nakonec stalo Veltlínské Zelené ze sklepa Vinařství Waldberg.

Atmosféru akce dotvořil experimentální jazz a počasí, které nám na konci května vykouzlilo slunečnou oblohu bez mráčku - ideální čas pro strávení hodinky či dvou se sklenkou dobrého vína, při rozhovoru se svými známými či přímo s některým z vinařů. To vše na vás čeká nedaleko centra města, v příjemném zahradním prostředí, které dokáže překvapit i samotné brňáky. Musíme uznat, že se tu podařilo chátrajícím měšťanským zahradám vdechnout nový život. Navíc se tu na chvíli zabaví určitě i děti. Po celé zahradě jsou tady nainstalována zábavná stanoviště, zpřístupňující přírodní zákonitosti hravou interaktivní formou.

Neváhejte a vyberte si jeden z následujících termínů akce Víno z blízka, akce probíhá až do září. Více informací k akci naleznete na www.vinozblizka.cz.

Funismo.cz

Štítky